Μειωμένη μόχλευση σε συγκεκριμένα ζεύγη της XM

H ΧΜ δίνει στα μέλη της την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικό ύψος μόχλευσης, όταν ξεκινούν μια συναλλαγή στην αγορά του forex. Η μόχλευση αυτή συνήθως εξαρτάται από τις δυνατότητες του λογαριασμού που έχει ανοίξει κάθε μέλος της, αλλά τυχαίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτή να μειώνεται, προκειμένου να προστατευτούν οι επενδυτές.

Τέτοιου είδους περιπτώσεις εξαρτώνται από τις εξελίξεις στην αγορά. Για παράδειγμα, όταν ένα ζεύγος νομισμάτων επηρεάζεται αρνητικά από τις παγκόσμιες εξελίξεις, η XM φροντίζει ώστε να μειώσει τα περιθώρια μόχλευσης, προστατεύοντας τα μέλη της από δυσάρεστες εξελίξεις που ενδεχομένως προκαλέσουν εξανέμιση του κεφαλαίου τους.

Μια τέτοια περίπτωση αφορά για τις επόμενες ημέρες και τα εξής νομίσματα: το δολάριο Χονγκ Κονγκ (HKD) και την κορώνα Δανίας (DKK). Η XM αποφάσισε να μειώσει τα περιθώρια μόχλευσης στα συγκεκριμένα νομίσματα, από την Παρασκευή 6 Μαρτίου, με σκοπό να προστατέψει τα μέλη της από τον υψηλότερο από τα κανονικά επίπεδα κίνδυνο που εντόπισε. Ο κίνδυνος αυτός αφορά στην ανησυχία της αγοράς, όσον αφορά στην ακεραιότητα των ζευγών νομισμάτων που υπάγονται σε καθεστώτα ελεγχόμενης διακύμανσης.

Η μόχλευση στα ζεύγη που περιέχουν τα παραπάνω νομίσματα, λοιπόν, δε θα μπορεί να ξεπεράσει το 1:50, εξαιτίας της παρέμβασης της XM. Όλες οι συναλλαγές που τα περιέχουν, λοιπόν, θα πραγματοποιούνται με τη συγκεκριμένη μόχλευση, ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του λογαριασμού κάθε επενδυτή.

Η XM, τέλος, δεσμεύεται πως θα επαναφέρει τη μόχλευση των συγκεκριμένων νομισμάτων στα κανονικά επίπεδα, μόλις οι αγορές που τα αφορούν επανέλθουν στις συνηθισμένες συνθήκες λειτουργίας.