Με πτώση υποδέχθηκε το 2022 η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού κατάφερε να αποχαιρετήσει το 2021 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού σημείωσε μια αύξηση που την έφερε στα υψηλότερα σημεία των τελευταίων εβδομάδων, αλλά η επιστροφή των αγορών ανέστρεψε τη συγκεκριμένη τάση και προκάλεσε μείωση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου. Το 2022 ξεκίνησε αρνητικά για τη τιμή του χρυσού, η οποία, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός κατάφερε κατά την τελευταία εργάσιμη του 2021 να εξασφαλίσει κέρδη, τα οποία τον έφεραν στα επίπεδα των $1.830. Τα επίπεδα αυτά ήταν τα υψηλότερα των τελευταίων έξι εβδομάδων. Ωστόσο, η ανοδική τάση που έφερε σε υψηλά επίπεδα τον χρυσό δεν συνεχίστηκε μέσα στο 2022.

Οι πρώτες κινήσεις του χρυσού μέσα στο 2022

Η αύξηση που προκλήθηκε στην τιμή του χρυσού κατά την τελευταία ημέρα του 2021 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώση της τιμής των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων. Η πτώση αυτή επηρέασε αρνητικά το αμερικανικό δολάριο (USD), αλλά θετικά τον χρυσό. Ωστόσο, ήταν μια προσωρινή πτώση, η οποία έθεσε όριο αντίστασης στην άνοδο του χρυσού.

Μόλις ξεκίνησε το 2022, όμως, η εικόνα της πορείας του χρυσού αντιστράφηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η πτώση. Το πρώτο άνοιγμα των αγορών έφερε την τιμή του χρυσού σε χαμηλότερα επίπεδα ($1.814) και οι πιέσεις παρέμειναν, κυρίως εξαιτίας της αισιοδοξίας των αγορών για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας. Όσο αυτή η αισιοδοξία παραμένει, οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός δε θα εξασφαλίσει νέα ευκαιρία ανόδου.