Μικρή άνοδος για την ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες στην αγορά του forex, εξαιτίας της πρόθεσης των αγορών και των επενδυτών να ρισκάρουν λίγο περισσότερο, μετά τις διαβεβαιώσεις ότι η υπόθεση της κινεζικής Evegrande δεν πρόκειται να προκαλέσει ντόμινο οικονομικών προβλημάτων. Το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο ενισχύεται συνήθως σε περιόδους κρίσης, δέχεται πιέσεις και ανοίγει το δρόμο για τα κέρδη της αγγλικής στερλίνας (GBP).

Χάρη στις νεότερες εξελίξεις, το GBP/USD κατάφερε να ξεφύγει από τα χαμηλά των τελευταίων πέντε εβδομάδων και πλέον κινείται στα επίπεδα των 1.3650. Η άνοδος δεν είναι μεγάλη, αλλά ανοίγει το δρόμο για νέα κέρδη, τα οποία θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.

Οι συνθήκες ανόδου του GBP/USD

Τις προηγούμενες ημέρες, πρωταγωνιστής στις αγορές ανά τον κόσμο ήταν η επιφυλακτικότητα, εξαιτίας της υπόθεσης της Evergrande. Ο κινεζικός κολοσσός του real estate εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, αλλά μοιάζει ικανός να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του. Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε τονωτική ένεση του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να το θωρακίσει από ενδεχόμενες άσχημες εκπλήξεις.

Η επιστροφή του συναισθήματος της ασφάλειας στις αγορές προκάλεσε πιέσεις στο USD και έφερε σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του GBP/USD. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, σχετικά με τα σχέδιά της για την τόνωση της αγγλικής οικονομίας, αλλά και μια σειρά από ανακοινώσεις οικονομικού τύπου, προκειμένου να αποφασίσουν να θα στηρίξουν περαιτέρω το GBP.