Μικρή άνοδος για το ζεύγος GBP/USD

Το GBP/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά, αλλά με αργούς ρυθμούς, καθώς το ζεύγος ναι μεν λαμβάνει τη στήριξη των αγοραστών, αλλά οι προθέσεις των αγορών και των επενδυτών δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες. Από τη μία, η επικρατούσα διάθεση φαίνεται να ευνοεί λίγο παραπάνω ρίσκο στις συναλλαγές, αφήνοντας πίσω το αμερικανικό δολάριο (USD), και από την άλλη, οι προβλέψεις για την πορεία της αγγλικής οικονομίας δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Αυτό σημαίνει ότι η ανοδική πορεία του GBP/USD έχει ταβάνι, το οποίο ενδέχεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του. Προς το παρόν, όμως, οι επενδυτές φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν την αγγλική στερλίνα (GBP).

Η ανοδική πορεία του GBP/USD

Το GBP/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα περισσότεροι επενδυτές να στηρίζουν το ζεύγος και να του δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ορμή. Οι βασικοί παράγοντες για την πορεία του ζεύγους είναι δύο. Πρώτον, η ανακοίνωση της Κίνας για νέα χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία φέρνει νέα αισιοδοξία για την επανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς και, δεύτερον, οι νέες οικονομικές ανακοινώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου φέρνουν στήριξη στο GBP.

Ειδικά η ανακοίνωση για τα ποσοστά ανεργίας, η οποία δεν ξεπέρασε το αναμενόμενο 3,7% προκάλεσε νέα αύξηση της ισοτιμίας του GBP, η οποία εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν απομακρυνθεί από το “ασφαλές” USD. Εξαιτίας των παραπάνω, το GBP/USD συνεχίζει ανοδικά, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές δεν πιστεύουν ότι η πορεία του θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Άλλωστε, οι ανάσες που παίρνει το GBP στην αγορά του forex θεωρούνται προσωρινές. Οι δηλώσεις των αρμοδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο τονίζουν ότι, παρά τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα, η αγγλική οικονομία πρώτα θα χειροτερέψει κι άλλο και μετά θα βελτιωθεί. Οι επενδυτές, λοιπόν, περιμένουν το ζεύγος να φτάσει στο ταβάνι του και να αντιστρέψει σύντομα την πορεία του.