Μικρή άνοδος για το GBP/USD

Αργά αλλά σταθερά, το GBP/USD συνεχίζει να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, παρά τις αντιξοότητες που φέρνει η προοπτική του Brexit. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν συνολικά κερδοφόρα για το ζεύγος, ενώ και σήμερα άνοιξε με μικρό κέρδος και συνεχίζει να κινείται συγκρατημένα ανοδικά.

Η προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, κρίνεται στο σύνολό της κερδοφόρα για το GBP/USD, καθώς κατόρθωσε να αυξήσει κατά 1,83% την ισοτιμία του. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας παρατηρήθηκαν και αρκετές πτώσεις στην ισοτιμία του ζεύγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία το ζεύγος έκλεισε στο 1.3182, χάνοντας το 1,20% της αξίας τους, σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης ημέρας. Η συγκεκριμένη πτώση, μάλιστα, ήταν η μεγαλύτερη από τις 5 Ιουλίου, όταν η ισοτιμία του ζεύγους υποχώρησε κατά 2,01%.

Σήμερα, πάντως, η εβδομάδα ξεκίνησε με κέρδη για το GBP/USD, το οποίο άνοιξε κατά 0,32% υψηλότερα, στο 1.3224. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα, το ζεύγος βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο του, ξεπερνώντας το 1.3270, όπου βρίσκεται έως και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.