Μικρή άνοδο από τα χαμηλά σημείωσε η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις τον τελευταίο καιρό, αλλά κατάφερε τις τελευταίες ώρες να σημειώσει μια μικρή άνοδο, προερχόμενο από τα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε μια μικρή αύξηση που το έφερε στα επίπεδα των $1458 ανά ουγκιά και επιβεβαίωσε τη φήμη του ως ασφαλούς επένδυσης σε περιόδους αναταραχής ή αδράνειας στις αγορές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για όσους επενδύουν στην τιμή του χρυσού, αφού ακολούθησε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες πτώσης της τιμής του. Ο χρυσός είχε πέσει ακόμη και στα επίπεδα των $1451, που αποτελούσε το χαμηλότερο σημείο των δύο τελευταίων εβδομάδων, ενώ μέχρι πρόσφατα έδειχνε ότι μπορούσε να πέσει ακόμη χαμηλότερα.

Επιβεβαιώνει τη φήμη του ο χρυσός

Ωστόσο, ο χρυσός κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και πλέον κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, έχοντας καλύψει αρκετό από το χαμένο έδαφος των τελευταίων εβδομάδων. Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η απόφαση των αγορών να στρέψουν την πλάτη τους στο αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο παραμένει σταθερό και δεν προσφέρει ευκαιρίες επένδυσης. Από τη μία, οι προβλέψεις για τη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα είναι και πάλι θετικές (αλλά αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν) και από την άλλη, η ζήτηση στον τομέα των χρηματιστηρίων είναι μικρή. Έτσι, πολλοί επενδυτές στράφηκαν στον χρυσό, με αποτέλεσμα να ενισχύσουν την τιμή του.

Ωστόσο, οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην ισοτιμία του δολαρίου αναμένεται να αλλάξει την εικόνα, φέρνοντας περαιτέρω αύξηση της τιμής του χρυσού ή επιστροφή του σε χαμηλότερα επίπεδα.