Μικρή άνοδο παρουσίασε η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις τους τελευταίους μήνες, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε σταθερά επίπεδα και να αποτελεί μια ασφαλή επιλογή μειωμένου ρίσκου για τους επενδυτές στην αγορά του forex, ειδικά σε περιόδους αβεβαιότητας. Οι νέες πιέσεις προς την τιμή του χρυσού ανάγκασαν το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 εβδομάδων. Ωστόσο, ο χρυσός παρουσιάζει σήμερα μια μικρή άνοδο στην τιμή του, επιχειρώντας να κερδίσει πίσω το χαμένο έδαφος.

Αντιστέκεται στις πιέσεις η τιμή του χρυσού

Αν και η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τον τελευταίο καιρό (κάτω από το ψυχολογικό όριο του $1.500), η πορεία του δεν προκαλεί ανησυχίες για όσους συνηθίζουν να τον εμπιστεύονται. Άλλωστε, ο χρυσός έχει δεχθεί συνεχείς πιέσεις μέσα στο 2019, παρά τις συνθήκες που θα ευνοούσαν την άνοδό του, όπως ο οικονομικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα και οι πολιτικές εντάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι σημαντικότερες πιέσεις, όμως, έρχονται από νέα και προβλέψεις που κάνουν λόγο για αύξηση της αξίας σε επιλεγμένα νομίσματα και χρηματιστήρια. Ειδικά στις ΗΠΑ, η πρόβλεψη για άνοδο των επιτοκίων έχει παρέχει σημαντική στήριξη στο αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο κινείται πάντα αντίστροφα από την τιμή του χρυσού.

Παρά τις πιέσεις, πάντως, η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή και ακόνη και οι μεγαλύτερες πτώσεις στην ισοτιμία του δεν είναι ικανές να χαλάσουν την εικόνα του ως μιας επένδυσης μειωμένου ρίσκου.