Μικρή η επιρροή του Eurogroup στο EUR/USD

Το σημερινό Eurogroup θα ολοκληρωθεί με δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ωστόσο, όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex και έχουν ανοίξει θέση στο EUR/USD δεν πρόκειται να επηρεαστούν σημαντικά. Άλλωστε, το ζεύγος έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί να ακολουθεί μια ανοδική πορεία (συγκρατημένη μεν, ανοδική δε), επηρεασμένο κυρίως από τη μικρή πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Το EUR/USD, λοιπόν, άνοιξε σήμερα στο 1.1219, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 0,26% και ξεπερνώντας επιτέλους το όριο του 1.1200. Παρά την αύξηση της ισοτιμίας και την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, όμως, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το ζεύγος με συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο σημερινός στόχος, άλλωστε, είναι να ξεπεράσει το ζεύγος την ισοτιμία του 1.1250.

Η εξέλιξη αυτή θα είναι περισσότερο αποτέλεσμα της πορείας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά των αποτελεσμάτων του Eurogroup και των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι. Οι αγορές έχουν μεν στραμμένο το βλέμμα τους στις Βρυξέλλες, αλλά δεν περιμένουν οποιαδήποτε εξέλιξη που ενδεχομένως επηρεάσει το EUR/USD.

Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις της ισοτιμίας σήμερα θα είναι μικρές. Οι επενδυτές αναμένουν αύξηση στην ισοτιμία, έως και πάνω από το όριο του 1.1250, αλλά τίποτε περισσότερο.