Μικρή η πτώση για τις μετοχές της Amazon μετά την ανακοίνωση του Bezos

Πολλοί επενδυτές θα πίστευαν ότι η ανακοίνωση του Jeff Bezos την Τρίτη, σχετικά με την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της Amazon, θα έστελνε την αξία της μετοχής του ιντερνετικού κολοσσού στα τάρταρα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη και, παρά τις μικρές απώλειες, η μετοχή της Amazon συνεχίζει να κινείται σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Ουσιαστικά, η μετοχή της Amazon έχασε περίπου το 1-2% της αξίας της, μετά την ανακοίνωση του Jeff Bezos, σχετικά με την αποχώρησή του από το τιμόνι της εταιρείας. Η ψυχραιμία των μετόχων οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, αλλά και στο γεγονός ότι ο Bezos έχρισε διάδοχό του τον Andy Jassy, τον CEO της Amazon Web Services (AWS), ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος “μαθητής” του και ο πιο άξιος διάδοχός του.

Κανένας πανικός παρά την απρόσμενη ανακοίνωση

Οι μέτοχοι της Amazon και οι επενδυτές δεν έδειξαν κανένα σημάδι πανικού, μετά την ανακοίνωση του Jeff Bezos για αποχώρησή του από το τιμόνι της εταιρείας. Οι πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης προκάλεσαν μια μικρή πτώση στην τιμή της μετοχής της Amazon, αλλά πολύ γρήγορα οι απώλειες συγκρατήθηκαν και η μετοχή συνέχισε να κινείται σταθερά στο χρηματιστήριο.

Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η πορεία της Amazon μέσα στο 2020. Η πανδημία ευνόησε το επιχειρηματικό μοντέλο της (διαδικτυακές αγορές, αποστολές σε όλον τον κόσμο και υπηρεσίες live streaming) και τα έσοδά της αυξάνονταν σταθερά μέσα στο έτος, με την αύξηση του τέταρτου τριμήνου να αγγίζει το 44% και να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 100 δις δολάρια.

Παράλληλα, οι μέτοχοι και οι επενδυτές καθησυχάστηκαν από τον διάδοχο του Bezos. Πρόκειται για τον Andy Jassy, CEO της θυγατρικής της Amazon, AWS, ο οποίος μοιράζεται το ίδιο όραμα ανάπτυξης με τον ιδρυτή της εταιρείας.