Μικρή πτώση για την τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά τις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά του forex, χάρη στο γεγονός ότι η έξοδος από την πανδημία έχει προκαλέσει νέα ζήτηση στον ενεργειακό τομέα. Ωστόσο, η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς ο μαύρος χρυσός είδε την τιμή του να σημειώνει μικρή πτώση.

Η πτώση δεν ήταν σημαντική και αναμένεται να διορθωθεί σύντομα, καθώς οφείλεται στην αύξηση των αποθεμάτων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Στον υπόλοιπο κόσμο, άλλωστε, η εικόνα παραμένει ίδια, με τον ΟΠΕΚ να συνεχίζει την στρατηγική του.

Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Η πρόσφατη ανακοίνωση των ΗΠΑ, που ανέφερε ότι τα αποθέματά της αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή μείωση της τιμής του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, η τιμή του brent μειώθηκε στα $78,64 ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει στα υψηλά επίπεδα των $80.00 την Τρίτη.

Οι ΗΠΑ ήταν ουσιαστικά η χώρα που πρωταγωνίστησε τις τελευταίες ώρες στην πορεία του μαύρου χρυσού. Εκτός της παραπάνω ανακοίνωσης, που προκάλεσε μείωση της τιμής του, υπεύθυνο είναι και το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο είδε την ισοτιμία του να αυξάνεται, προκαλώντας επιπλέον πιέσεις. Η αύξηση της ισοτιμίας του USD, άλλωστε, σήμανε ακριβότερο πετρέλαιο για τις χώρες του εξωτερικού και μικρή κάμψη στη ζήτηση. Έναν μικρό ρόλο στις πιέσεις που δέχεται η τιμή του πετρελαίου, τέλος, έπαιξαν και οι φόβοι για την οικονομία της Κίνας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εισαγωγέα στον κόσμο.