Νέα μικρή πτώση στην τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin (μα και άλλα κρυπτονομίσματα) έχουν ξεκινήσει να κερδίζουν το χαμένο έδαφος του 2022 μέσα στο 2023, αλλά τις τελευταίες ώρες έχουν συναντήσει νέα επίπεδα αντίστασης που τα επαναφέρουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, το Bitcoin είδε την πορεία του να αναστρέφεται και έχασε το 2% της αξίας του.

Πλέον, το κρυπτονόμισμα βρίσκεται στα $22.800, έχοντας δεχθεί μείωση στην τιμή του τις τελευταίες ώρες. Και πάλι, όμως, η μέχρι τώρα πορεία του μέσα στο 2023 παραμένει θετική, καθώς του έχει εξασφαλίσει άνοδο περίπου 40% από την αντίστοιχη του 2022. Πριν μερικές ημέρες, μάλιστα, το Bitcoin βρέθηκε σε υψηλό εξαμήνου, στα $24.000.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις του Bitcoin

H πορεία του Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες έχει συνδεθεί με εκείνη των δεικτών του Χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ (τον Dow Jones και τον S&P 500) και το κρυπτονόμισμα έχει καταφέρει να αντισταθεί σε κάθε αρνητική εξέλιξη που θα προκαλούσε πτώση της τιμής του το 2022. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, γεγονότα που θα περίμενε κανείς να προκαλέσουν πτώση της τιμής του πέρασαν απαρατήρητα από τους επενδυτές.

Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς δεν είναι απόλυτα αισιόδοξοι για το μέλλον. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ναι μεν το Bitcoin έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που φέρνει η οικονομική επικαιρότητα, αλλά πολύ σύντομα η ανοδική πορεία του θα εξαντληθεί. Η σταθερή άνοδος από τις αρχές του 2023 μπορεί να αντιστραφεί από τους ίδιους τους επενδυτές, οι οποίοι ενδεχομένως θελήσουν να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους. Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό, θα προκαλέσει ένα πλήθος πωλήσεων και θα φέρει νέες πιέσεις στην τιμή του κρυπτονομίσματος.