Νέα πτώση σημείωσε η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD συνεχίζει να δέχεται πιέσεις στη διάρκεια της νέας εβδομάδας, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να σημειώσει σήμερα νέα πτώση. Κομβικό ρόλο στη σημερινή πορεία του ζεύγους έπαιξε η ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Μάρτιο, η οποία έφερε νέες πιέσεις.

Εξαιτίας των νέων πιέσεων, το GBP/USD κινείται τώρα στα επίπεδα κάτω του 1.2500. Οι πιέσεις των πωλητών συνεχίζουν να καθορίζουν την πορεία του ζεύγους, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές δεν προβλέπουν σταθερή συνέχεια αυτού του φαινομένου.

Οι πιέσεις στην ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD ξεκίνησε να δέχεται πιέσεις ήδη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν το ζεύγος να χάσει περίπου 20 pips από την ισοτιμία του και να ξεκινήσει την τρέχουσα εβδομάδα από τα επίπεδα λίγο πάνω από το 1.2500. Πλέον, όμως, το ζεύγος έχασε το επίπεδο στήριξης στο 1.2500 και κινείται χαμηλότερα.

Βασικό ρόλο στην πορεία του έχουν παίξει οι διαθέσεις των αγορών να διατηρήσουν ασφάλεια στις συναλλαγές τους. Έτσι, το αμερικανικό δολάριο (USD) προτιμάται περισσότερο από τους επενδυτές. Ωστόσο, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για επάνοδο της πορείας του GBP/USD. Σύμφωνα με αυτές, οι οικονομικές ανακοινώσεις των επόμενων ημερών αναμένεται να καθησυχάσουν αγορές και επενδυτές και θα τους επιτρέψουν να πάρουν μεγαλύτερα ρίσκα. Αναμένεται, λοιπόν, να μειωθεί η ζήτηση για το USD και να επανέλθει σε ανοδική πορεία το GBP/USD.