Νέα υψηλά διμήνου για το EUR/USD

Το EUR/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών. Αυτή τη στιγμή, το ζεύγος κινείται κοντά στο 1.1950, λόγω της συγκρατημένης αισιοδοξίας που επικρατεί στις αγορές, όχι τόσο για τις εξελίξεις κατά της πανδημίας όσο για τα οικονομικά μέτρα που αναμένεται να ληφθούν. Άλλωστε, το μεγαλύτερο ποσοστό των χωρών της Ευρώπης παραμένει σε lockdown, περιορίζοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις.

Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους σε ανακοινώσεις οικονομικού χαρακτήρα, που κυρίως αφορούν σε νέα οικονομικά μέτρα στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι υπόλοιπες οικονομικές ανακοινώσεις που αναμένονται δε μπορούν να προκαλέσουν κάποια αισιοδοξία.

Με το βλέμμα στις ανακοινώσεις οι επενδυτές

Στην περίπτωση των ΗΠΑ, τα οικονομικά αποτελέσματα για την ανεργία δείχνουν αύξηση, αλλά οι επενδυτές προτιμούν να επικεντρωθούν στα πρακτικά της συνάντησης των μελών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ανάμεσα στα οποία εικάζεται ότι θα ανακοινωθεί και νέα ποσοτική χαλάρωση.

Αντίστοιχα, στην Ευρώπη, ελάχιστοι είναι οι επενδυτές που αναμένεται να ασχοληθούν με τις ανακοινώσεις της Γερμανίας (της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης), η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε lockdown και πιθανότατα θα ανακοινώσει αρνητικά αποτελέσματα για τον δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών. Από την άλλη, οι περισσότεροι προσπαθούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.