Νέες μέθοδοι κατάθεσης στην XM

Η XM ανακοίνωσε πως πρόσθεσε δύο νέους μεθόδους στη λίστα με τους τρόπους που τα μέλη της μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και έπειτα να τα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές που πραγματοποιούν στην αγορά του forex. Οι δύο νέοι αυτές μέθοδοι είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και προσφέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές στους επενδυτές.

Η πρώτη από αυτές είναι η εξαιρετικά δημοφιλής στην Ελλάδα προπληρωμένη κάρτα Paysafe. Η Paysafe μπορεί να βρεθεί σε χιλιάδες σημεία ανά την Ελλάδα (σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και πρατήρια βενζίνης, μεταξύ άλλων) και διατίθεται στις εξής εκδόσεις: 5, 10, 25, 50 και 100 ευρώ. Κάθε έκδοση περιέχει ένα ποσό ίσο με την ονομαστική της αξία και οι επενδυτές μπορούν να μεταφέρουν το ποσό της επιλογής τους στον λογαριασμό που διατηρούν στην XM. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους, να επιλέξουν τη μέθοδο της Paysafe, να συμπληρώσουν τον ειδικό 16ψήφιο κωδικό και να επιλέξουν το ποσό της μεταφοράς. Η κατάθεση, μάλιστα, θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Η δεύτερη μέθοδος είναι η γνωστή μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Πλέον, όμως, η XM διατηρεί λογαριασμό και σε ελληνική τράπεζα (στην Τράπεζα Πειραιώς), με αποτέλεσμα η διαδικασία να πραγματοποιείται ευκολότερα και χωρίς τους περιορισμούς των capital controls. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχουν να κάνουν οι επενδυτές είναι να επισκεφτούν την τράπεζά τους ή να πραγματοποιήσουν το έμβασμα μέσω της υπηρεσίας web banking. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, απαιτούνται μερικές εργάσιμες ημέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Όσοι ενδιαφέρονται, τέλος, για κατάθεση μέσω τραπεζικού εμβάσματος, μπορούν να δουν τις πληροφορίες του λογαριασμού που διατηρεί η XM στην Τράπεζα Πειραιώς στην προσωπική τους Περιοχή Μελών. Και η μόνη συναλλαγή που μπορούν να πραγματοποιήσουν είναι μέσω εμβάσματος και όχι μέσω κατάθεσης μετρητών.