Νέες πιέσεις για το GPB/USD

Το GBP/USD δέχεται πιέσεις από την αρχή της εβδομάδας και οι προοπτικές κινήσεων της ισοτιμίας του είναι μάλλον αρνητικές, εξαιτίας της στήριξης που φαίνεται να απολαμβάνει το αμερικανικό δολάριο (USD) έναντι της αγγλικής στερλίνας (GBP). Οι πωλητές φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι στις κινήσεις του ζεύγους, το οποίο επηρεάστηκε αρνητικά από τα απροσδόκητα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ΗΠΑ.

Εξαιτίας των πιέσεων αυτών, το GBP/USD βρίσκεται στα επίπεδα του 1.3530, αλλά δέχεται πιέσεις, που ενδεχομένως το οδηγήσουν πιο κοντά στο 1.3520. Οι οικονομικοί αναλυτές, μάλιστα, θεωρούν ότι, αν πέσει κάτω από τα επίπεδα του 1.3520, τότε η πτώση θα συνεχιστεί, τουλάχιστον έως το 1.3500.

Οι πιέσεις που δέχεται το GBP/USD

Αν και το GBP/USD δέχεται πιέσεις από την προηγούμενη Παρασκευή, κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο την εβδομάδα που μας πέρασε. Ήδη από τις πρώτες ώρες της τρέχουσες εβδομάδας, οι πιέσεις που δέχεται η ισοτιμία του είναι μεγάλες και προκαλούν πτώση στην ισοτιμία του.

Βασική αιτία για αυτές τις πιέσεις είναι η ενίσχυση του USD. Μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα προκάλεσαν ενδιαφέρον στις αγορές και έφεραν πολλούς επενδυτές της αγοράς forex στο πλευρό του αμερικανικού νομίσματος. Το σημαντικότερο τέτοιο αποτέλεσμα ήταν η αύξηση των NFP (Nonfarm Payrolls), που αυξήθηκαν κατά 467.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 150.000. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με άλλες θετικές ανακοινώσεις, ενίσχυσε το USD, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη έναντι του GBP και πιθανότατα θα συνεχίσει να κινείται με τον ίδιο τρόπο.