Νέες πιέσεις προς το GBP/USD

To GBP/USD κινείται σπασμωδικά τις τελευταίες ώρες, καθώς το αμερικανικό δολάριο (USD) επιχειρεί να κερδίσει έδαφος και η αγγλική στερλίνα (GBP) δέχεται πιέσεις. Το ζεύγος κινήθηκε αρχικά πάνω από τα επίπεδα του 1.2600, εκμεταλλευόμενο το σχετικό επίπεδο στήριξης, αλλά τελικά σημείωσε νέα πτώση και πλέον κινείται χαμηλότερα.

Οι κινήσεις του GBP/USD οφείλονται στις πιέσεις που δέχεται το ζεύγος, μετά τη μικρή ενίσχυση του USD. Ωστόσο, οι αγορές και οι επενδυτές δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο αν θα στηρίξουν το αμερικανικό νόμισμα και το ζεύγος δεν ακολουθεί σταθερή πορεία.

Οι τελευταίες κινήσεις του GBP/USD

Το GBP/USD έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με μεγάλη πτώση, καθώς έχασε περίπου 100 pips στη διάρκεια της Παρασκευής. Η εικόνα αυτή άλλαξε ελάχιστα στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, καθώς οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές. Σήμερα, όμως, η πορεία του είναι περισσότερο σπασμωδική, αφού οι συνεχείς διορθώσεις δεν επιτρέπουν στους επενδυτές να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για τις προθέσεις του ζεύγους.

Αρχικά, το GBP/USD κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά, εκμεταλλευόμενο την αισιοδοξία των αγορών. Το USD, όμως, πραγματοποίησε αντεπίθεση, βασιζόμενο σε μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και την ανησυχία που προκαλούν τα οικονομικά προβλήματα της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία. Όσοι αναμένουν οικονομικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, πάντως, δεν πρόκειται να καταλήξουν σήμερα σε κάποιο συμπέρασμα, καθώς η χθεσινή αργία στις ΗΠΑ δεν επέτρεψε τον προγραμματισμό κάποιας ανακοίνωσης ούτε σήμερα.