Νέες πιέσεις στην τιμή του χρυσού φέρνει το αμερικανικό δολάριο

Η τιμή του χρυσού είχε καταφέρει χθες να φτάσει στα υψηλότερα σημεία της τελευταίας εβδομάδας, αφού η πτώση του αμερικανικού δολαρίου (USD) ενίσχυσε την ανοδική πορεία του και το έφερε στα επίπεδα του $1930. Η σημερινή πορεία του χρυσού, όμως, είναι διαφορετική, αφού νέες πιέσεις ανάγκασαν το πολύτιμο μέταλλο να χάσει τα χθεσινά του κέρδη και να επιστρέψει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού έπεσε ξανά στα επίπεδα του $1910, εξαιτίας της ανόδου που σημείωσε η τιμή του USD. Οι επενδυτές στην αγορά του forex επέστρεψαν στο δολάριο, κυρίως λόγω της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που κυριαρχεί στις ΗΠΑ.

Ενισχύει το δολάριο έναντι του χρυσού η αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στην αμερικανική οικονομική και πολιτική σκηνή ενισχύθηκε για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα να ευνοηθεί το USD έναντι του χρυσού. Για μια ακόμη φορά, οι συζητήσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών σχετικά με το πακέτο οικονομικής στήριξης φαίνεται να πέφτουν στο κενό, με αποτέλεσμα το USD να ενισχύεται.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο χρυσός να αναγκαστεί να χάσει τα χθεσινά του κέρδη. Και η πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν δεν είχε παρατηρηθεί ταυτόχρονα μείωση των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Παράλληλα, ο χρυσός διατηρεί την τιμή του στα επίπεδα του $1910, χάρη στην παγκόσμια αβεβαιότητα που φέρνει η πανδημία, αλλά και στην πολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.