Νέο ρεκόρ για τα αμερικανικά χρηματιστήρια

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αμερικανική, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές, ώθησαν τους δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων σε υψηλότερα επίπεδα και απέφεραν κέρδη σε όσους επενδυτές πραγματοποίησαν συναλλαγές με αντικείμενο τον Dow Jones, τον Nasdaq και τον S&P. O Dow Jones, μάλιστα, σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ, χάρη στην άνοδο που σημείωσε τις τελευταίες ώρες!

Η άνοδος των δεικτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιδόσεις των εισηγμένων εταιρειών, στα θετικά αποτελέσματα της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και στην αποκλιμάκωση του κακού κλίματος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Οι νέες επιδόσεις των δεικτών χρηματιστηρίου

Την καλύτερη επίδοση πραγματοποίησε ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος έχει σημειώσει συνολική άνοδο 18% από την αρχή του χρόνου. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,42%, στις 27.462,11 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Αντίστοιχα, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,56%, στις 8.433,20 μονάδες, και ο S&P με άνοδο 0,37%, στις 3.078,27 μονάδες.

Ο πρώτος σημαντικός παράγοντας που ευνόησε την άνοδο των χρηματιστηρίων είναι τα αποτελέσματα της αμερικανικής οικονομίας. Ειδικά τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για τον Οκτώβριο προσέφεραν σημαντική στήριξη. Παράλληλα, οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, ότι πολύ σύντομα οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούν ξανά να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei, ενίσχυσαν την αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.