Ξανά πτωτικά κινείται το EUR/USD

Το EUR/USD κινείται πτωτικά τις τελευταίες ώρες, επιστρέφοντας σε χαμηλότερα επίπεδα. Η αναστροφή της πορείας του ζεύγους, που χθες κινούταν με ανοδικές προθέσεις, οφείλεται στην πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας που δείχνουν οι αγορές.

Εξαιτίας των παραπάνω, το EUR/USD επέστρεψε στα επίπεδα κάτω από τα 0.9700. Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι και η πορεία του ζεύγους θα αλλάξει πολύ δύσκολα τις επόμενες ώρες, ακόμα και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για θετικές οικονομικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Ευρώπης.

Η πορεία του EUR/USD

Το EUR/USD δέχεται σταθερά πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, μα χθες βρέθηκε σε ανοδική πορεία, χάρη στις πιο πρόσφατες θετικές δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σήμερα, όμως, σημειώθηκε πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η τιμή του αμερικανικού δολαρίου (USD). Η ενίσχυση του USD προκάλεσε πτώση της ισοτιμίας του ζεύγους, καθώς το ευρώ (EUR) συνεχίζει να δέχεται πιέσεις.

Εξαιτίας των παραπάνω, το USD επανήλθε στη θέση του ως το προτιμώμενο νόμισμα σε περιόδους ανασφάλειας και έφερε νέες πιέσεις στο EUR. Και οι επενδυτές στην αγορά του forex έσπευσαν να κλείσουν τις θέσεις τους, ενισχύοντας την πτωτική πορεία του ζεύγους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μάλιστα, ακόμα και κάποιες θετικές οικονομικές ανακοινώσεις που αναμένονται μέσα στην ημέρα (όπως τα αποτελέσματα του γερμανικού δείκτη καταναλωτών) δεν πρόκειται να επηρεάσουν ιδιαίτερα την πορεία του ζεύγους.