Ξανά πτώση για την ισοτιμία του EUR/USD

Οι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έδειχναν πως το EUR/USD μπορούσε να ακολουθήσει ανοδική πορεία και να ξεπεράσει το όριο του 1.1120, το οποίο πλησίασε αρκετά σύντομα, μετά το άνοιγμα των ασιατικών αγορών. Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, όμως, επανέφερε σε πτωτική πορεία το ζεύγος, αναγκάζοντάς το να χάσει όλα τα έως εκείνη την ώρα κέρδη του και να επιστρέψει στα χθεσινά χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, το ζεύγος ξεκίνησε σήμερα με άνοδο κοντά στα επίπεδα του 1.1120. Ωστόσο, όχι μόνο δεν κατόρθωσε να κινηθεί πιο πάνω, αλλά επανήλθε σύντομα σε πτώση, ξεπερνώντας πάλι το όριο του 1.1100 και σταματώντας αρχικά στο 1.1082. Από εκείνη τη στιγμή, συνεχίζει να κινείται στα ίδια επίπεδα, δεχόμενο πιέσεις.

Οι πιέσεις αυτές προέρχονται από την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι αυτό που δέχεται τις έντονες πιέσεις των αγορών, με αποτέλεσμα το δολάριο να ενδυναμώνεται συνεχώς και να φέρνει χαμηλότερα την ισοτιμία του EUR/USD. Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη μας τις φήμες που θέλουν την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να επιφυλάσσει μια έκπληξη (όσον αφορά στα επιτόκια) στις αγορές, τότε μπορούμε να προβλέψουμε πως το δολάριο αναμένεται να ενισχυθεί σύντομα ακόμη περισσότερο.