Ξεκινούν οι πιέσεις προς το EUR/USD

To EUR/USD παραμένει σταθερό αυτή τη στιγμή, καθώς οι αγορές δεν έχουν ακόμα αποφασίσει προς τα πού θα κινηθούν, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές έχουν ήδη εντοπίσει κάποιες νέες πιέσεις προς το ζεύγος, που οφείλονται στην εύνοια που θα αποκτήσει σύντομα το αμερικανικό δολάριο (USD). Οι επενδυτές και οι αγορές αναμένουν νέα οικονομικά αποτελέσματα, όπως τα NFP των ΗΠΑ, μα και στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, μα η ενίσχυση του USD θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, το EUR/USD παραμένει σταθερό στα επίπεδα άνω των 1.0500 και οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις, προκειμένου να αποφασίσουν προς τα πού θα κινηθούν.

Οι επόμενες κινήσεις του EUR/USD

Το EUR/USD παραμένει σταθερό και όλοι οι ενδιαφερόμενοι τηρούν στάση αναμονής. Άλλωστε, σύντομα αναμένονται τα στοιχεία των αμερικανικών NFP, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία του USD. Παράλληλα, οι επενδυτές και οι αγορές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους και στην Ευρωζώνη, όπου αναμένονται νέες ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, που αποτελούν σημαντική ένδειξη για την πορεία του πληθωρισμού.

Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, πιστεύουν ότι οι παραπάνω ανακοινώσεις θα περιέχουν αποτελέσματα που θα ενισχύσουν την πορεία του USD και όχι του EUR. Ήδη, οι πωλητές έχουν ξεκινήσει να κλείνουν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να αναμένεται μείωση της ισοτιμίας του ζεύγους, όσο το USD ετοιμάζεται να ενισχυθεί.