Ξεπέρασε ξανά τα $40.000 η τιμή του Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε αρκετά σκαμπανεβάσματα το περασμένο Σαββατοκύριακο και τελικά κατέληξε στα υψηλότερα σημεία των τελευταίων εβδομάδων, αφού κατάφερε να ξεπεράσει ξανά το επίπεδο των $40.000. Βασικός παράγοντας για τη νέα άνοδο του κρυπτονομίσματος, του οποίου η ισοτιμία καταρρακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, ήταν οι νέες δηλώσεις του Elon Musk και της Tesla, που έδειξαν ξανά εμπιστοσύνη στο Bitcoin.

Χάρη στη νέα ψήφο εμπιστοσύνης, η τιμή του Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών εβδομάδων, στα επίπεδα των $41.033. Ωστόσο, λίγο αργότερα, υποχώρησε στα $40.580, και πάλι πάνω από το όριο των $40.000 και σε επίπεδα κατά 12% υψηλότερα από ότι πριν μερικές ημέρες.

Η συμβολή του Elon Musk στην αύξηση

Το Bitcoin κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη ύψους 12%, μετά το νέο tweet του Elon Musk. Στο νέο tweet, ο ιδρυτής της Tesla έδωσε νέα ψήφο εμπιστοσύνης στο Bitcoin, έστω και υπό προϋποθέσεις.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει Bitcoin και θα αρχίσει να δέχεται Bitcoin για να πουλά τα προϊόντα της. Ωστόσο, λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι η μέθοδος mining του κρυπτονομίσματος δε συνάδει με το περιβαλλοντικό προφίλ της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της τιμής του Bitcoin.

Πριν μερικές ημέρες, όμως, ο Musk δήλωσε ότι η Tesla θα συνεχίσει να δέχεται Bitcoin, εφόσον όμως βρεθεί ένας πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνος τρόπος για την κατασκευή του. Αυτή η νέα δήλωση έφερε αισιοδοξία στους επενδυτές, με αποτέλεσμα η τιμή του Bitcoin να σκαρφαλώσει και πάλι σε υψηλότερα επίπεδα.