Ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 1.2000 το EUR/USD

Το EUR/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της συγκρατημένης αισιοδοξίας αγορών και επενδυτών, που οφείλεται στις φαρμακευτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Οι ανακοινώσεις των φαρμακευτικών για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της πανδημίας έχουν μεταφέρει την προσοχή των επενδυτών από το ασφαλές αμερικανικό δολάριο (USD) σε επενδύσεις που συνοδεύονται από μεγαλύτερο ρίσκο, όπως το ευρώ (EUR).

Χάρη στην αλλαγή στην ψυχολογία των αγορών και των επενδυτών, η πορεία του EUR/USD στην αγορά forex είναι ανοδική τις τελευταίες ημέρες και το ζεύγος κατάφερε ακόμα και να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 1.2000. Την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, το EUR/USD άγγιξε το 1.2002, αν και μετά υποχώρησε στο 1.1940. Σήμερα, πάντως, βρίσκεται σταθερό στα επίπεδα του 1.1950.

Εκμεταλλεύεται την αισιοδοξία το EUR/USD

Η ανοδική πορεία του ζεύγους οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αισιοδοξία που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις αγορές. Τα καλά νέα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της πανδημίας αυξάνονται και οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στην ασφάλεια που προσφέρει το USD. Από τη στιγμή, όμως, που οι επενδύσεις μεγάλου ρίσκου δε συστήνονται, η στήριξη στο EUR είναι μια ιδανική επιλογή. Παράλληλα, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τα νέα προγράμματα στήριξης της οικονομίας που αναμένεται να ανακοινωθούν σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα η στήριξη στο EUR/USD να θεωρείται σχεδόν δεδομένη και τις επόμενες ημέρες.

Οι επενδυτές, τέλος, αναμένουν και κάποιες ανακοινώσεις οικονομικού χαρακτήρα, όπως τα πρώτα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτών της Ευρωζώνης, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.