Ξεπέρασε το όριο του 1.3050 το GBP/USD

Το GBP/USD βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες πάνω από το ψυχολογικό όριο του 1.3000, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει κάποιο άλλο κομβικό όριο, με αποτέλεσμα να παραμένει σταθερό ανάμεσα στο 1.3000 και στο 1.3050.

Σήμερα, όμως, μια νέα οικονομική ανακοίνωση από το Ηνωμένο Βασίλειο έφερε την αγγλική στερλίνα (GBP) στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, πάνω από το όριο του 1.3050. Η ανακοίνωση για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Νοέμβριο ξεπέρασε τις προσδοκίες και έδωσε μια νέα ώθηση στο GBP, την οποία ακόμη δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει το USD.

Νέα υψηλά για το GBP/USD

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μέσα στο Νοέμβριο, παρουσιάστηκε αύξηση του μέσου όρου κατά 3,4% (όσο αναμενόταν). Σε συνδυασμό με τα μπόνους των εργαζομένων, όμως, η αύξηση άγγιξε το 3,2% (ενώ αναμενόταν αύξηση 3,1%). Οι αυξήσεις αυτές αφορούν σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Νοεμβρίου του 2018 και το γεγονός ότι ξεπέρασαν τις προσδοκίες έδωσε νέα ώθηση στην πορεία του ζεύγους.

Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς forex δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη μετέπειτα πορεία του ζεύγους. Άλλωστε, πλησιάζει η λήξη της διορίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του Brexit, η οποία δεν πρόκειται να λειτουργήσει θετικά για το ζεύγος και να του επιτρέψει να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.