Ξεπέρασε το 1.2500 το GBP/USD

Το GBP/USD επανήλθε σε ανοδική πορεία και ήδη από το πρωί ξεκίνησε να… χτυπά στην πόρτα του 1.2500, του επίπεδου αντίστασης που το εμπόδιζε να συνεχίσει ανοδικά. Η ημέρα ξεκίνησε με την ισοτιμία του ζεύγους να βρίσκεται κοντά στο 1.2475 και οι ανοδικές πιέσεις τη βοήθησαν να ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης, με αποτέλεσμα να κινείται αυτή τη στιγμή πάνω από το 1.2500.

Το GBP/USD απέκτησε την απαραίτητη ορμή, χάρη στην πίστη των αγοραστών του GBP. Οι τελευταίοι αναζητούν μια ευκαιρία που θα φέρει σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του ζεύγους και φαίνεται πως την έχουν βρει στη σημερινή παρουσίαση του νόμου περί Brexit στην Κάτω Βουλή του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα, εκμεταλλεύονται τη χαλαρή στάση των αγορών έναντι στο USD που στηρίζει την προτίμηση προς το GBP.

Βέβαια, μπορεί η άνοδος του GBP/USD να παραμένει σταθερή τις τελευταίες ώρες, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να έχει διάρκεια. Η τωρινή εικόνα, υποστηρίζουν, μπορεί να αναστραφεί πολύ εύκολα, μόλις οι αγορές και οι επενδυτές βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να στηρίξουν ξανά το ήδη ισχυρό USD.