Οριακά υψηλότερη η ισοτιμία του GBP/USD

To άνοιγμα των αγορών την Πέμπτη έφερε νέες πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο (USD), κάτι που εκμεταλλεύτηκαν τα αντίπαλα νομίσματα, όπως η αγγλική στερλίνα (GBP). Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ισοτιμία του GBP/USD να σημειώσει άνοδο τις πρώτες ώρες λειτουργίας.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένη. Μπορεί οι αγοραστές να στηρίζουν το GBP/USD, αλλά οι πωλητές ετοιμάζονται για νέα επικράτηση, βασιζόμενοι στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, αλλά και στις προβλέψεις για επερχόμενες οικονομικές ανακοινώσεις.

Οι σημερινές κινήσεις του GBP/USD

Το GBP/USD κινείται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα του 1.2700. Το ζεύγος είχε βρεθεί και τις προηγούμενες ημέρες στα συγκεκριμένα επίπεδα, ωστόσο, οι πιέσεις των πωλητών δεν του επέτρεψαν να διατηρήσει τα κέρδη του. Τώρα, επέστρεψε και συνάντησε στήριξη στο συγκεκριμένο επίπεδο, αλλά δε μοιάζει διατεθειμένο να σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Άλλωστε, οι πιέσεις προς το GBP συνεχίζονται. Οι αγορές είναι επιφυλακτικές απέναντί του, καθώς οι προβλέψεις για τις επερχόμενες εξελίξεις εμπνέουν περισσότερο αβεβαιότητα παρά σιγουριά. Και σε τέτοιες συνθήκες, κερδισμένο είναι πάντα το USD. Μεταξύ άλλων, οι αγορές και οι επενδυτές αναμένουν νέες ανακοινώσεις για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, καθώς και εξελίξεις στις σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αναμένονται αντίμετρα στην πρόσφατη απόφαση της Κίνας να ελέγξει τις εξαγωγές συγκεκριμένων μετάλλων, που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα και άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Οι επενδυτές, τέλος, αναμένουν και μια σειρά από σημερινές ανακοινώσεις, που ενδεχομένως τους δώσουν το έναυσμα να στηρίξουν ή να γυρίσουν την πελάτη τους στο GBP/USD.