Πάνω από τα επίπεδα του 1.1850 το EUR/USD

Το EUR/USD συγκαταλέγεται στη λίστα των ζευγών νομισμάτων που έχουν εκμεταλλευτεί τις τελευταίες ημέρες την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) και κινούνται ανοδικά στην αγορά του forex. Οι επενδυτές στηρίζουν το EUR/USD, με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει τα όρια του 1.1850 και να συνεχίζει να δοκιμάζει επίπεδα αντίστασης.

Ο βασικός λόγος για την ανοδική πορεία του EUR/USD είναι οι πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο. Η απουσία τολμηρών αποφάσεων από πλευράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι αγορές, έχουν ωθήσει τους επενδυτές σε λιγότερο ασφαλείς επενδύσεις.

Η πορεία του EUR/USD

Τις τελευταίες ημέρες, το EUR/USD δοκιμάζει υψηλά επίπεδα και τα ξεπερνά, χάρη στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο USD. Συνήθως, το αμερικανικό νόμισμα είναι ιδανικό σε περιόδους κρίσης, καθώς αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλούς επενδυτές. Από τη στιγμή που οι αγορές ανά τον κόσμο εμπνέουν αισιοδοξία, όμως, προτιμούν να ρισκάρουν λίγο περισσότερο σε άλλα νομίσματα.

Κερδισμένοι αυτού του φαινομένου είναι τα περισσότερα αντίπαλα νομίσματα του USD, όπως το GBP και το EUR. Το τελευταίο έχει αποκτήσει στήριξη, χάρη στη στάση αναμονής που διατηρεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και χάρη στο γεγονός ότι υπάρχει ελπίδα για επικείμενη υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ε.Ε., όπως έδειξε το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.