Πάνω από το όριο των $4.000 το Bitcoin

H πορεία του Bitcoin (BTC) τις τελευταίες ημέρες είναι ανοδική, αλλά όχι σταθερή, αφού το γνωστότερο κρυπτονόμισμα βρίσκεται στο όριο των $4.000, προσπαθώντας να το ξεπεράσει. Αν και τα έχει καταφέρει δύο φορές μέσα στην τελευταία εβδομάδα, η άνοδος είναι προσωρινή και η ισοτιμία του επιστρέφει κάτω από το ψυχολογικό όριο.

Την ίδια πορεία, άλλωστε, τράβηξε και σήμερα. Το Bitcoin παρουσίασε αύξηση στην ισοτιμία του και ξεπέρασε το όριο των $4.000. Ωστόσο, οι προηγούμενες κινήσεις του κρυπτονομίσματος έχουν πείσει τους οικονομικούς αναλυτές ότι και αυτή η άνοδος θα είναι προσωρινή.

Η πορεία του Bitcoin τις τελευταίες ημέρες

Το Bitcoin βρίσκεται εδώ και ημέρες στο κατώφλι των $4.000 και προσπαθεί να το ξεπεράσει. Οι κινήσεις των επενδυτών στην αγορά του forex έχουν προκαλέσει αρκετές φορές άνοδο στην ισοτιμία, αλλά καμία από αυτές δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να το συγκρατήσει πάνω από το επιθυμητό όριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Bitcoin ξεπέρασε τα $4.000, αλλά πολύ σύντομα επέστρεψε σε χαμηλότερα επίπεδα, κοντά στο $3.960.

Η εμπιστοσύνη που δείχνουν πολλοί επενδυτές στο κρυπτονόμισμα, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται ανοδικές πιέσεις, οι οποίες φαίνεται να αποδίδουν σήμερα. Από το πρωί, το Bitcoin κινείται σε επίπεδα άνω του ψυχολογικού ορίου των $4.000. Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι η ανοδική τάση θα αντιστραφεί για μια ακόμη φορά.

Η πορεία του Bitcoin, πάντως, έχει παρασύρει και το Ethereum (ETC). Το έτερο κρυπτονόμισμα παρουσίασε αντίστοιχη αύξηση στην ισοτιμία του και πλέον κινείται σταθερά πάνω από το όριο αντίστασης των $140.