Πάνω από το 1.1200 το EUR/USD

Η εβδομάδα ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για το EUR/USD και όσους το έχουν αποκτήσει μέσω συναλλαγών στην αγορά του forex. Το ευρώ (EUR) εκμεταλλεύεται τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την αδυναμία των αντίπαλων νομισμάτων, με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει το όριο του 1.1200 και να σημειώνει νέα υψηλά μέσα στην ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι το ζεύγος συνεχίζει την ανοδική πορεία του και συνεχίζει να σημειώνει υψηλά. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ισοτιμία του EUR/USD βρίσκεται στο 1.1218.

Ώθηση από τις γαλλικές εκλογές

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία και η ισχύς που αποκτά ο νέος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, αποτελούν τον βασικότερο λόγο ενίσχυσης του EUR έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του. Η ισχυρή κυβέρνηση που θα αποκτήσει η Γαλλία φέρνει αισιοδοξία στις αγορές, με αποτέλεσμα το EUR να αποκτά σημαντική ώθηση, ειδικά έναντι του αποδυναμωμένου αμερικανικού δολαρίου (USD).

Πιέσεις σε USD και GBP

Από την άλλη, τα USD και GBP δέχονται σημαντικές πιέσεις από τις αγορές. Το USD δε μοιάζει διατεθειμένο να ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ τo GBP έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις πρόσφατες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αδυναμία δημιουργίας αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι επενδυτές να αναζητούν τη λύση στο EUR και να αγοράζουν EUR/USD, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ισοτιμία του. Οι επόμενες εξελίξεις, πάντως, που θα επηρεάσουν την ισοτιμία του ζεύγους έρχονται αύριο Τρίτη, όταν θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας ZEW, η οποία αφορά στις οικονομικές προβλέψεις του επιχειρηματικού τομέα στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.