Πίεση στο GBP/USD φέρνουν νέοι φόβοι για άτακτο Brexit

Ενώ βρισκόταν στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, το GBP/USD δέχθηκε πιέσεις από τους επενδυτές στην αγορά του forex, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να υποχωρήσει και να καταλήξει κάτω από τα επίπεδα του 1.2550. Αν και το ζεύγος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αλλαγή διάθεσης των επενδυτών, οι οποίοι δεν αναζητούν πια ασφάλεια στο ισχυρό δολάριο (USD), οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που αφορούν κατά κύριο λόγο το Brexit, έχουν φέρει νέες πιέσεις στη στερλίνα (GBP).

Για αυτό το λόγο, η ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών έδωσε τη θέση της σε μία μικρή πτώση, η οποία έχει φέρει το GBP/USD στα επίπεδα του 1.2510.

Νέοι φόβοι για άτακτο Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι φόβοι που υπάρχουν για άτακτο Brexit ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο την Τετάρτη, εξαιτίας του υπομνήματος του κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, προς τις αγγλικές τράπεζες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εν λόγω υπόμνημα συμβούλευε τις τράπεζες να ενισχύσουν τα σχέδιά τους για το ενδεχόμενο άτακτου Brexit.

Οι φόβοι αυτοί είναι βάσιμοι, αφού προς το παρόν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν σε αδιέξοδο, όσον αφορά στη συμφωνία για το Brexit. Οι φόβοι αυτοί προκάλεσαν πιέσεις στην ισοτιμία του GBP/USD και πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να στηρίξουν εκ νέου το USD, χάρη και στις εξελίξεις του οικονομικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναστείλουν τις επιβατικές πτήσεις τεσσάρων κινεζικών εταιρειών, ως απάντηση στην αναστολή επιστροφής στην Κίνα των αμερικανικών μεταφορικών.