Παραμένει ανοδική η πορεία του GBP/USD

Το GBP/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά στην αγορά του forex, εκμεταλλευόμενο τη θετική στάση των αγορών απέναντί του. Το ζεύγος έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD), ενώ από την άλλη μοιάζει να αδιαφορεί για τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να πιέσουν την αγγλική στερλίνα (GBP).

Αποτέλεσμα της θετικής στάσης των αγορών απέναντι στο GBP/USD είναι να κινείται σταθερά σε ανοδική πορεία, έχοντας φτάσει στο επίπεδο του 1.3950. Προς το παρόν, το ζεύγος έχει παραμείνει στο συγκεκριμένο επίπεδο, αναμένοντας εξελίξεις και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Θετικές οι αγορές απέναντι στο GBP/USD

Τις τελευταίες ώρες, το GBP/USD έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις πιέσεις που δέχεται το USD. Οι περισσότερες από αυτές τις πιέσεις οφείλονται στην έγκριση του οικονομικού πακέτου στήριξης για την αμερικανική οικονομία, η οποία καθησυχάζει τις αγορές και ωθεί τους επενδυτές σε συναλλαγές υψηλότερου ρίσκου. Με άλλα λόγια, η αισιοδοξία που έχει προκληθεί στην αμερικανική οικονομία επιτρέπει στους επενδυτές να γυρίσουν την πλάτη στο ασφαλές USD και να αναζητήσουν αλλού κέρδη.

Παράλληλα, στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να εμφανίζονται απόνερα από τη συμφωνία του Brexit. Ωστόσο, οι επενδυτές και οι αγορές δε μοιάζουν να πτοούνται και εξακολουθούν να στηρίζουν το GBP. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκθέσεις που προβλέπουν επιδείνωση της κατάστασης στα τελωνεία των συνόρων ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν περάσει στα ψιλά για πολλούς επενδυτές, οι οποίοι εξακολουθούν να στηρίζουν το GBP/USD.