Παραμένει η πίεση στην ισοτιμία του GBP/USD

Το ενδιαφέρον των αγορών και των επενδυτών της αγοράς του forex παραμένει καθηλωμένο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι οποίες έχουν καθορίσει τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να συνεχίσουν να καθορίζουν και τις υπόλοιπες κινήσεις του GBP/USD. Το ζεύγος βρίσκεται κάτω από πίεση και παραμένει σταθερά κάτω από τα επίπεδα του 1.3400, εξαιτίας της απαισιοδοξίας που έχει επιστρέψει, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή τη στιγμή, το GBP/USD βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων και οι επενδυτές παραμένουν εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ωστόσο, η απαισιοδοξία παραμένει και έτσι το ζεύγος εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις.

Το Brexit ο κύριος παράγοντας των εξελίξεων

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εξελίξεις και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου αναμένεται συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις εξελίξεις του Brexit, οι οποίες φαίνεται πως είναι οι μόνες που καθορίζουν την πορεία του GBP/USD. Οι πρόσφατες συζητήσεις δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τον τελικό γύρο συζητήσεων.

Όσο η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει και δεν ανακοινώνεται κάποια συμφωνία, όμως, οι αγορές γίνονται νευρικές και αυτό επηρεάζει αρνητικά την πορεία του GBP/USD. Όπως φαίνεται, τέλος, οι επερχόμενες (και μικρής σημασίας) οικονομικές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να επηρεάσουν ιδιαίτερα την πορεία του GBP/USD.