Παραμένει η πίεση στο EUR/USD

Το EUR/USD παραμένει κάτω από πίεση τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να κινείται πτωτικά, παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που προέρχονται από τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τα θετικά γερμανικά αποτελέσματα, το ζεύγος συνεχίζει να κινείται πτωτικά και, μάλιστα, με ανανεωμένη ορμή.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD κινείται αυτές τις ώρες στα επίπεδα του 1.1135, δοκιμάζοντας συνεχώς τα όρια για νέα χαμηλά. Η πτωτική του πορεία οφείλεται στις πιέσεις των πωλητών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του forex και δε μοιάζει διατεθειμένη να αντιστραφεί, παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το EUR.

Τα σημαντικότερα από αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από τη Γερμανία. Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης ανακοίνωσε πρόσφατα άνοδο των πωλήσεων λιανικής, μείωση των ανέργων κατά 7.000 και σταθερή ανεργία στο 6,1%. Τα αποτελέσματα αυτά ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών, αλλά δε στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν την αρνητική πορεία του EUR/USD.

Κάποια οικονομικά αποτελέσματα που αναμένονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως, αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το USD, φέρνοντας σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του EUR/USD. Σύντομα θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ οι νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αναμένεται να αγγίξουν τις 175.000 για τον προηγούμενο μήνα. Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το EUR/USD.