Παραμένει κάτω από το 1.1000 το EUR/USD

Την προηγούμενη εβδομάδα, και μετά από αρκετές συνεχόμενες ημέρες πτώσης (οι οποίες προκάλεσαν και διόρθωση στην ισοτιμία του), το EUR/USD επιχείρησε να αυξήσει την ισοτιμία του και να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 1.1000. Την Παρασκευή, μάλιστα, πλησίασε πολύ κοντά, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, μεταθέτοντας τις προσπάθειές του για την τρέχουσα εβδομάδα.

Βέβαια, η ευκαιρία που χάθηκε την προηγούμενη Παρασκευή ήταν σημαντική, καθώς το αμερικανικό δολάριο (USD) δέχθηκε νέες πιέσεις, μετά το άνοιγμα της υπόθεσης του FBI και της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο, το ευρώ (EUR) δεν είχε αρκετή ορμή, ώστε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, και παρέμεινε κάτω από τα επίπεδα του 1.1000.

Στα ίδια επίπεδα παραμένει και σήμερα, λίγο πιο πάνω από το 1.0950. Αναλυτικότερα, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το EUR/USD βρίσκεται στα επίπεδα του 1.0960, αλλά διατηρεί επιφυλακτική στάση, λόγω των ανακοινώσεων που αναμένονται μέσα στην ημέρα. Συγκεκριμένα, η Ευρωζώνη θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) για τον Οκτώβριο, καθώς και μια πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου του 2016. Οι ανακοινώσεις αυτές, αν ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, μπορούν να ενισχύσουν το EUR έναντι του USD και να επαναφέρουν σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του ζεύγους.