Παραμένει πάνω από τα 1.3100 το GBP/USD

To GBP/USD διατηρεί κάποια κέρδη των τελευταίων ημερών, καθώς παραμένει πάνω από τα επίπεδα των 1.3100. Η μικρή ενίσχυση της αγγλικής στερλίνας (GBP), σε συνδυασμό με τη στάση αναμονής που διατηρούν οι αγορές απέναντι στο αμερικανικό δολάριο (USD), έχουν ως αποτέλεσμα το ζεύγος να μην έχει χάσει τα κέρδη των τελευταίων ημερών, παρά τις πιέσεις.

Ωστόσο, το ζεύγος δε μοιάζει διατεθειμένο ούτε να επεκτείνει την άνοδό του στην αγορά forex. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν νέες δηλώσεις από τα στελέχη της Τράπεζας της Αγγλίας, σχετικά με την οικονομική πολιτική των επόμενων μηνών.

Στάση αναμονής από το GBP/USD

Τα όσα κέρδη εξασφάλισε το GBP/USD τις τελευταίες ημέρες ούτε αυξάνονται ούτε μειώνονται. Οι αγορές και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, η οποία αναμένεται να λήξει μόνον όταν τα στελέχη της Τράπεζας της Αγγλίας ανακοινώσουν τις προθέσεις τους για την οικονομική πολιτική. Άλλωστε, και η Τράπεζα της Αγγλίας, αλλά και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τηρούν στάση αναμονής και παρακολουθούν τις εξελίξεις, προκειμένου να πάρουν νέες αποφάσεις.

Αν και η σταθερή στάση του GBP/USD αποτελεί θετική εξέλιξη για τους αγοραστές του ζεύγους, πάντως, δεν αναμένεται να υπάρξει νέα αύξηση στην ισοτιμία του. Άλλωστε, και το USD αναμένει την επόμενη ευκαιρία για να αυξήσει την ισοτιμία του και να προκαλέσει απώλεια κερδών στο ζεύγος. Όλα θα κριθούν, λοιπόν, από τις ανακοινώσεις των στελεχών της Τράπεζας της Αγγλίας, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Μάιο, αλλά και με τις προθέσεις των στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.