Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει σημειώσει άνοδο τις τελευταίες ημέρες και, ενώ η ανοδική πορεία φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν, οι μικρές πιέσεις που δέχεται το πολύτιμο μέταλλο δεν είναι ικανές να το ρίξουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Άλλωστε, μια σειρά από φόβους που εντοπίζονται στις παγκόσμιες αγορές επιτρέπουν στον χρυσό να παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα των $1.840 και φαίνεται σταθερή. Οι αγορές και οι επενδυτές έχουν, όμως, στραμμένο το βλέμμα τους σε εξελίξεις που ενδεχομένως φέρουν αλλαγές στην ισοτιμία του.

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τιμή του χρυσού

Ως συνήθως, ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή του χρυσού είναι η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου (USD). Τις τελευταίες ώρες, η ισοτιμία του USD έχει σημειώσει άνοδο, χάρη στις αισιόδοξες προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αλλά και στις επιδόσεις των κρατικών ομολόγων. Η ανοδική πορεία του νομίσματος, όμως, δεν ήταν ικανή να αντιστρέψει την πορεία του χρυσού, παρά μόνο να ανακόψει την άνοδό του.

Οι επενδυτές, άλλωστε, παραμένουν επιφυλακτικοί έναντι του USD και στηρίζουν τον χρυσό, αναμένοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί, τότε η τιμή του χρυσού θα ενισχυθεί, αλλά μέχρι τότε παραμένει σταθερή στα επίπεδα που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το πολύτιμο μέταλλο.