Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το GBP/USD

Το GBP/USD συνεχίζει την πορεία του στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών, χάρη σε μια σειρά από θετικές οικονομικές και πολιτικές ανακοινώσεις. Η αγγλική στερλίνα (GBP) έχει εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) και παράλληλα βασίζεται σε θετικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στον τομέα των συζητήσεων για το Brexit.

Χάρη στο θετικό κλίμα που ισχύει για το GBP/USD, η ισοτιμία του ζεύγους έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια του 1.2650. Ωστόσο, κάποια μεικτά οικονομικά αποτελέσματα από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν του έχουν επιτρέψει να παραμείνει σταθερά πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο.

Αισιοδοξία για το Brexit και προβληματισμός για την ανεργία

Ο κυριότερος τομέας που επηρέασε θετικά την πορεία του GBP/USD είναι οι συζητήσεις για το Brexit. Οι έντονες ανησυχίες που επικρατούσαν τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν υποχωρήσει και πλέον υπάρχει μια αισιοδοξία για τις συζητήσεις ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν μετά το Brexit.

Από την άλλη, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά αποτελέσματα, σχετικά με τα νούμερα της ανεργίας. Από τη μία, το ποσοστό της ανεργίας εμφανίζεται σχετικά σταθερό, αλλά από την άλλη, οι αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Και για αυτό το λόγο, οι επενδυτές παραμένουν λίγο επιφυλακτικοί απέναντι στο GBP/USD και δεν επιτρέπουν περαιτέρω αύξηση της ισοτιμίας του.