Παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin είχε πραγματοποιήσει ένα ράλι ανόδου πριν μερικές εβδομάδες, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα του τετραμήνου, πάνω από τα $50.000. Ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση έως και την προηγούμενη εβδομάδα έφερε στα όριά της την αγορά, η οποία προχώρησε σε διορθώσεις και έφερε χαμηλότερα την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Πλέον, το Bitcoin κινείται κοντά στα $46.000, καθώς δέχθηκε αρκετές πιέσεις από τις διορθωτικές κινήσεις. Αρχικά, το κρυπτονόμισμα κινήθηκε στα επίπεδα του $43.300, στα χαμηλότερα του μήνα, αλλά δέχθηκε στήριξη από τις αγορές και πλέον βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά πολύ χαμηλότερα από προηγούμενα υψηλά.

Ο κορεσμός της αγοράς και οι αναμενόμενες διορθώσεις

Η αρχή για την πτώση της τιμής του Bitcoin έγινε με την ανακοίνωση του Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έγινε η πρώτη χώρα που επέτρεψε επίσημα τις συναλλαγές με Bitcoin. Οι πρώτες αντιδράσεις των αγορών ήταν άκρως θετικές, αλλά πολύ σύντομα η ζήτηση ξεφούσκωσε και η εικόνα αντιστράφηκε. Λίγο αργότερα, η τιμή του Bitcoin είχε απώλειες ύψους 18%, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, το Bitcoin ξεκίνησε και πάλι να κινείται ανοδικά, έχοντας να αντιμετωπίσει όμως κάποια εμπόδια. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η πρόθεση της Νότιας Κορέας να απαγορέψει μια σειρά συναλλαγών μέσω κρυπτονομισμάτων, αφού οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι τα 2/3 των συναλλαγών στη χώρα πραγματοποιούνται χωρίς να καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Από την άλλη, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι και άλλες χώρες θα προστεθούν στη λίστα που ήδη περιλαμβάνει το Ελ Σαλβαδόρ και θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν επίσημα το Bitcoin, με πρώτη την Ουκρανία.