Παραμένει σταθερή η ισοτιμία του GBP/USD

H ισοτιμία του GBP/USD κατάφερε να κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος και να βρεθεί ξανά στα επίπεδα του 1.2550, εκμεταλλευόμενη τις (έστω μικρές) πιέσεις προς το αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο, προς το παρόν δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην πορεία του, καθώς αγορές και επενδυτές αναμένουν νέες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, οι εορτασμοί για τον πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας στο Ηνωμένο Βασίλειο (που αποτελούν αργία στη χώρα) έχουν παγώσει προσωρινά τις πιθανότητες για την πραγματοποίηση συναλλαγών μεγάλου όγκου. Οι επενδυτές, πάντως, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες εξελίξεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Σε αναμονή επενδυτές και αγορές

Η αναμονή είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στις συναλλαγές που αφορούν το GBP/USD τις τελευταίες ώρες, όχι μόνον επειδή στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αργία και δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, αλλά και επειδή οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις, πριν αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ισοτιμία του GBP/USD να παραμένει σχετικά σταθερή και οι επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Μεταξύ άλλων, αναμένουν την ανακοίνωση των αμερικανικών NFP, ενώ παράλληλα ζυγίζουν τις διαφορές στις προθέσεις που έχουν για την οικονομική πολιτική η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Τέλος, παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τις καθαρά πολιτικές εξελίξεις, όπως η επικείμενη ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Biden, αλλά και οι συζητήσεις για πρόταση μομφής κατά του Άγγλου πρωθυπουργού Johnson.