Παραμένει στα επίπεδα του 1.1850 το EUR/USD

Η ισοτιμία του EUR/USD παραμένει κοντά στα επίπεδα του 1.1850, μετά από τρεις ημέρες ανόδου, που οφείλονται στην περιορισμένη διάθεση ρίσκου από πλευράς επενδυτών. Οι επενδυτές στην αγορά του forex φαίνεται πως παραμένουν αναποφάσιστοι, αφού οι εξελίξεις της πανδημίας είναι εκείνες που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις του ζεύγους.

Από τη μία, άλλωστε, η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε την παρασκευή ενός νέου εμβολίου κατά του κορωναϊού, φέρνοντας αισιοδοξία, μία εβδομάδα περίπου μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Pfizer. Παράλληλα, όμως, τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνονται, προσφέροντας ευκαιρίες συναλλαγών σε όσους αναζητούν ρίσκο.

Εν αναμονή εξελίξεων το EUR/USD

Το EUR/USD είχε ξεκινήσει πριν τρεις ημέρες από το 1.1759 και συνέχισε να κινείται ανοδικά, κλείνοντας κάθε ημέρα και πιο ψηλά. Τελικά, κατάφερε να φτάσει στο υψηλό σημείο του 1.1869, από όπου, όμως, υποχώρησε, για να βρεθεί σήμερα στα επίπεδα του 1.1850. Και, όπως φαίνεται, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα προς το παρόν, εν αναμονή νέων εξελίξεων.

Όπως φαίνεται, άλλωστε, οι εξελίξεις στον ιατρικό τομέα, όπως η αύξηση των κρουσμάτων και η ανακοίνωση ενός νέου εμβολίου, δεν καταφέρνουν να επηρεάσουν σημαντικά τις κινήσεις του EUR/USD, καθώς η μία εξέλιξη ακυρώνει την άλλη στα μάτια των επενδυτών. Οι αγορές και οι επενδυτές, όμως, αναμένουν νέα οικονομικά στοιχεία, κυρίως από την πλευρά των ΗΠΑ. Το κύριο και βασικότερο είναι η πιθανή ανακοίνωση νέων μέτρων οικονομικής ανακούφισης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των πωλήσεων λιανικής των ΗΠΑ.