Παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών ο χρυσός

Η τιμή του χρυσού δέχθηκε μια σημαντική ενίσχυση τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού άγγιξε τα $1,818.17, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2011!

Η ανοδική πορεία του πολύτιμου μετάλλου έχει πείσει πολλούς ότι θα κατορθώσει να φέρει την τιμή του σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα (ακόμα και άνω του $1820), παρά το γεγονός ότι σήμερα η πορεία του έχει αντιστραφεί. Αν και κινείται πτωτικά, όμως, η τιμή του χρυσού παραμένει σε υψηλά επίπεδα, άνω του $1,806.30.

Σε άνοδο η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει κάνει τις τελευταίες ώρες ένα από τα μεγαλύτερα άλματα των τελευταίων μηνών και ο βασικός λόγος για αυτό δεν είναι άλλος από την πανδημία του κορωναϊού. Τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, έχουν αυξηθεί αρκετά τις τελευταίες ώρες και η ανησυχία ενισχύεται. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε σε προηγούμενες εβδομάδες, όμως, που οι επενδυτές έβρισκαν ασφάλεια στο αμερικανικό δολάριο (USD), τις τελευταίες ώρες το νόμισμα κινείται πτωτικά στην αγορά του forex, με αποτέλεσμα ο χρυσός να αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική για όσους αναζητούν επενδύσεις μικρού ρίσκου.

Σήμερα, πάντως, η εικόνα της πορείας του χρυσού είναι αντίθεση από τη χθεσινή. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα επανέλθει σύντομα σε ανοδική πορεία και ότι θα ξεπεράσει τα προηγούμενα υψηλά.