Παραμένει υπό πίεση η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD κατάφερε να κερδίσει πίσω κάποιο από το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, αλλά παραμένει υπό πίεση, καθώς η αγγλική στερλίνα (GBP) δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ανόδου που της έδωσε το αμερικανικό δολάριο (USD). Παρά την υποχώρηση της ισοτιμίας του δεύτερου, το GBP εξασφάλισε ελάχιστα κέρδη και εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις.

Συγκεκριμένα, το ζεύγος κατάφερε να βρεθεί ξανά πάνω από τα επίπεδα του 1.3000 χθες και σήμερα βρίσκεται κοντά στο 1.3050, προσπαθώντας να συναντήσει το επόμενο σημείο αντίστασης στο 1.3100. Ωστόσο, προς το παρόν, δε μοιάζει διατεθειμένο να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Η αδυναμία του GBP/USD να επανέλθει

Τις τελευταίες ώρες, το USD δέχεται αρκετές πιέσεις, καθώς οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δεν ικανοποίησαν. Άλλωστε, η Τράπεζα δεν έχει προς το παρόν σκοπό να προχωρήσει σε τομές στην πολιτική της και οι υπεύθυνοι απλά τηρούν στάση αναμονής. Έτσι, το USD δέχεται πιέσεις στην αγορά του forex, τις οποίες έχουν εκμεταλλευτεί αρκετά από τα αντίπαλα νομίσματά του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ευρώ (EUR), το οποίο εξασφάλισε κέρδη τις τελευταίες ώρες. Ωστόσο, δε συνέβη το ίδιο με το GBP, το οποίο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του USD και απλά ξεπέρασε τα επίπεδα του 1.3000. Στην αδυναμία του GBP να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία παίζει ρόλο και η πρόσφατη ανακοίνωση των στοιχείων των πωλήσεων λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Πλέον, οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση νέων οικονομικών στοιχείων (PMI από Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ), προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.