Πασχίζει στα επίπεδα του 1.1050 το EUR/USD

Η επαναφορά του αμερικανικού δολαρίου (USD) σε ανοδική πορεία έχει προκαλέσει πιέσεις στην ισοτιμία του EUR/USD, με αποτέλεσμα να πασχίζει να παραμείνει στα τωρινά επίπεδα. Αυτή τη στιγμή, το ζεύγος βρίσκεται στα επίπεδα του 1.1050, έχοντας πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή άνοδο. Φαίνεται, όμως, ότι θα είναι δύσκολο να διατηρήσει τα κέρδη του.

Οι επενδυτές βασίζονται κατά κύριο λόγο στην αισιοδοξία για τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, αλλά το USD μοιάζει διατεθειμένο να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα και να στείλει σε χαμηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του ζεύγους, ειδικά αν ανακοινωθούν θετικά νέα για τον πληθωρισμό στη χώρα.

Οι επόμενες κινήσεις του EUR/USD

Το EUR/USD κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και ξεπέρασε τα επίπεδα του 1.1000, χάρη στην αισιοδοξία για τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Παράλληλα, ρόλο στην άνοδο του ζεύγους έπαιξαν οι πιέσεις προς το USD, αλλά και η επιθετική πολιτική που φαίνεται να ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι ειδικά η τελευταία αποτελεί προσωρινό φαινόμενο, το οποίο σύντομα θα δώσει τη θέση του σε μια λιγότερο τολμηρή πολιτική, ειδικά εν μέσω των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία. Προς το παρόν, πάντως, το EUR/USD βρίσκεται στα επίπεδα του 1.1050 και δεν παρουσιάζει αυξομειώσεις στην ισοτιμία του. Αν δεν υπάρξει σημαντική ενίσχυση του USD, πάντως, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην ισοτιμία του ζεύγους, το οποίο θα παραμείνει πάνω από τα επίπεδα του 1.1000.