Περιορίζονται οι απώλειες για το GBP/USD

H ισοτιμία του GBP/USD εμφανίζεται μειωμένη σήμερα, ωστόσο, βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που αναμένονταν αρχικά, χάρη σε κάποιες θετικές οικονομικές ανακοινώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και στην αναμονή των αγορών, εν όψει της ψήφισης μιας νέας συμφωνίας στο αγγλικό Κοινοβούλιο.

Σήμερα το πρωί, το ζεύγος παραμένει σταθερό κάτω από τα επίπεδα του 1.3300, αλλά αρνείται να πέσει κάτω από το 1.3200. Οι αγορές εκτίμησαν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα κάνουν υπομονή για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα του Brexit. Για αυτό το λόγο, ακόμη και η χθεσινή πτώση της ισοτιμίας του GBP/USD, η οποία το έφερε κάτω από τα επίπεδα του 1.3200, διορθώθηκε και επανέφερε υψηλότερα το ζεύγος.

Θετικά αποτελέσματα και υπομονή για το Brexit

Αρχικά, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα, στους τομείς της ανεργίας και της αύξησης μισθών. Παράλληλα, οι πιέσεις των αγορών προς την αγγλική στερλίνα (GBP) έχουν μειωθεί, αφού αναμένονται οι επόμενες εξελίξεις στο σήριαλ του Brexit. Μπορεί το Κοινοβούλιο να απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά, ωστόσο, όλοι θεωρούν δεδομένο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν υπάρξει πρώτα μια συμφωνία. Ωστόσο, πολλά αναμένεται να κριθούν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών την ερχόμενη Πέμπτη, η οποία θα διαφωτίσει τους επενδυτές για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο (USD) δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις απώλειες του GBP, προκειμένου να μειώσει την ισοτιμία του ζεύγους. Οι αγορές εμφανίζονται επιφυλακτικές απέναντί του, με αποτέλεσμα οι απώλειες του GBP να μην αποδεικνύονται τόσο σημαντικές.