Πιέσεις διορθώνουν την άνοδο του EUR/USD

Το EUR/USD μοιάζει να ολοκλήρωσε την ανοδική πορεία των τελευταίων ωρών που το έφερε σε αρκετά υψηλά επίπεδα, λίγο πριν το όριο του 1.1000. Το ζεύγος νομισμάτων κέρδισε σημαντικό έδαφος στις αγορές την Τετάρτη, ωστόσο, φαίνεται πως έφτασε στο όριό του, με την πίεση που δέχεται από το αμερικανικό δολάριο να διορθώνει την πορεία του.

Το πρωί της Πέμπτης, το EUR/USD άνοιξε με πτώση 0,44%, στο 1.0975, και συνέχισε να κινείται πτωτικά, πλησιάζοντας το επίπεδο στήριξης στο 1.0940. Οι αγοραστές του δολαρίου κερδίζουν συνεχώς έδαφος, με αποτέλεσμα όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex να αναγκάζονται να πωλούν το ζεύγος, προκειμένου να αποφύγουν τις ζημίες.

Η πτωτική πορεία του ζεύγους, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα έντονη ή αποφασιστική. Μπορεί το ευρώ να χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου, αλλά δέχεται ικανοποιητική στήριξη από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η εικόνα στην Γηραιά Ήπειρο είναι οριακά αρνητική για τους δείκτες των σημαντικότερων χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη αγοραστικές πιέσεις για το ευρώ – αν και αρκετά αδύναμες. Δείκτες όπως αυτοί του αγγλικού FTSE και του γερμανικού DAX άνοιξαν σήμερα είτε σε χαμηλότερα είτε στα ίδια επίπεδα. Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, το ευρώ κατορθώνει ακόμη να αντισταθεί στις πιέσεις του δολαρίου και η ισοτιμία του EUR/USD δε φαίνεται διατεθειμένη να ξεπεράσει το επίπεδο του 1.0940 – τουλάχιστον, όχι προς το παρόν.