Πιέσεις στην τιμή του χρυσού προκαλεί η άνοδος του USD

Τις τελευταίες ώρες, το αμερικανικό δολάριο (USD) απολαμβάνει της στήριξης των αγορών και των επενδυτών, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να έχει αυξηθεί, επηρεάζοντας και άλλες συναλλαγές στην αγορά του forex. Για του λόγου το αληθές, σημαντικές πιέσεις από την άνοδο της ισοτιμία του USD δέχεται η τιμή του χρυσού, η οποία μειώθηκε τις τελευταίες ώρες και προσπαθεί ξανά να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού έχασε σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερα από $20 και βρίσκεται πλέον στα επίπεδα του $1840. Και βασική αιτία για αυτό είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν το προτεινόμενο οικονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας να είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Ο κύριος λόγος για τη μείωση της τιμής του χρυσού

Συγκεκριμένα, το CNN ανέφερε ότι το οικονομικό πακέτο στήριξης που σκοπεύει να μοιράσει ο νέος Πρόεδρος Biden θα είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου και θα κυμαίνεται στα 2 τρις δολάρια. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του USD, το οποίο πάντοτε προκαλεί πιέσεις στην τιμή του χρυσού σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με άλλα λόγια, η αύξηση της ισοτιμίας του USD προκάλεσε τις νέες πιέσεις στον χρυσό και πλέον η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, ο χρυσός φαίνεται διατεθειμένος να επανακάμψει άμεσα, ειδικά αν η πρόταση για το συγκεκριμένο πακέτο συναντήσει αντίσταση στο Κογκρέσο.