Πιέσεις στην τιμή του χρυσού φέρνουν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ φαίνεται να φέρνουν μια νέα ώθηση στο αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο με τη σειρά του πιέζει την τιμή του χρυσού. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δέχθηκε αρκετές πιέσεις μετά το χθεσινό κλείσιμο των αγορών και άνοιξε σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι οικονομικοί αναλυτές, μάλιστα, πιστεύουν ότι οι πιέσεις (και η πτωτική πορεία του χρυσού) θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χαμηλότερα η τιμή του χρυσού

Εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται ο χρυσός, η τιμή του έπεσε κατά 0,2% στην αγορά σήμερα το πρωί. Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού βρέθηκε το πρωί στα $1,273.70 ανά ουγκιά και συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η πτωτική πορεία του. Κάποιοι οικονομικοί αναλυτές, μάλιστα, πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου ο χρυσός να δοκιμάσει το επίπεδο στήριξης που βρίσκεται στο $1,2710 ανά ουγκιά.

Πιέσεις από USD και ΗΠΑ

Βασικός υπαίτιος για την πτωτική πορεία του χρυσού είναι το USD, το οποίο κερδίζει έδαφος, χάρη στις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Όπως αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές καταλήγουν στην υποψηφιότητα του John Taylor για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι αγορές αντέδρασαν άμεσα στα νέα, καθώς μια Κεντρική Τράπεζα υπό την ηγεσία του Taylor αναμένεται να ακολουθήσει επιθετική οικονομική πολιτική που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αμερικανικό δολάριο. Στο άκουσμα της είδησης, λοιπόν, το USD ενισχύθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος ο χρυσός.