Πιθανότητες πτώσης για το EUR/USD

Το EUR/USD κινήθηκε ανοδικά την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να δέχεται τις πιέσεις των πωλητών που, από τη μία, το εμποδίζουν να αυξήσει περαιτέρω την ισοτιμία του και, από την άλλη, ανοίγουν το δρόμο για μια πτωτική πορεία.

Αν και η προηγούμενη εβδομάδα έφερε κέρδη στο ζεύγος, η Παρασκευή επεφύλασσε πτώση, με αποτέλεσμα το EUR/USD να βρεθεί χαμηλότερα. Πλέον, η ισοτιμία του κινείται στα επίπεδα του 1.1300, αλλά η τεχνική ανάλυση φανερώνει πως ετοιμάζεται να κινηθεί κι άλλο πτωτικά, δοκιμάζοντας το ένα επίπεδο αντίστασης μετά το άλλο.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η ανοδική πορεία του ζεύγους εξαντλήθηκε, λίγο μετά τα επίπεδα του 1.1600 που κατόρθωσε να φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα. Και, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, η πτωτική τάση που ακολουθεί τις τελευταίες ώρες το EUR/USD αναμένεται να συνεχιστεί και ενδεχομένως να ενισχυθεί.

Άλλωστε, δεν αναμένονται σήμερα κάποιες σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Ευρώπης, ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ευρώ έναντι του δολαρίου. Από την άλλη, στις ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σήμερα στοιχεία σχετικά με την αγορά ακινήτων (αγορές και προβλέψεις για κατασκευή νέων κατοικιών). Στην περίπτωση που τα στοιχεία αυτά είναι πιο θετικά από το αναμενόμενο, το δολάριο αναμένεται να ενισχυθεί λιγότερο ή περισσότερο, φέρνοντας ακόμη χαμηλότερα την ισοτιμία του EUR/USD.