Προοπτικές για περαιτέρω αύξηση δείχνει η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει πλέον ξεφύγει από τα χαμηλά επίπεδα των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων, στα οποία βρισκόταν τη Δευτέρα, και κινείται ανοδικά. Ένα μεγάλο κομμάτι των επενδυτών προτιμά την ασφάλεια που προσφέρει ο χρυσός, εν μέσω της ενίσχυσης των φόβων για την έναρξη μιας περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Ήδη, μάλιστα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο επίπεδο αντίστασης που βρήκε κατά την ανοδική πορεία της και οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι το ίδιο θα συμβεί και με το επόμενο, κάτι που θα της επιτρέψει να βρεθεί πάνω από τα επίπεδα των $1.848.

Οι κινήσεις της τιμής του χρυσού

Η εβδομάδα ξεκίνησε άσχημα για την τιμή του χρυσού, καθώς οι πιέσεις που δεχόταν την έφεραν στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα, στα $1.787. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η άνοδος, η οποία του επέτρεψε να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο στα $1.834 και να δοκιμάσει ακόμα και το επίπεδο αντίστασης στα $1.850. Το δεύτερο αυτό εμπόδιο δεν ξεπεράστηκε και η τιμή του χρυσού υποχώρησε στα $1.842.

Οι αναλυτές της αγοράς, όμως, πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και νέα απόπειρα αύξησης της τιμής του χρυσού. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, οι εξελίξεις στην αγορά συνηγορούν υπέρ της αύξησης της τιμής του χρυσού. Οι επενδυτές φοβούνται για την έναρξη μιας νέα περιόδου ύφεσης, με αποτέλεσμα να στηρίζουν ασφαλείς επενδύσεις, όπως ο χρυσός και τα αμερικανικά ομόλογα. Και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι η αύξηση πιέσεων προς το αμερικανικό δολάριο (USD), κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για την αύξηση της τιμής του χρυσού, η οποία πάντα κινείται σε αντίθετη πορεία από εκείνη του αμερικανικού νομίσματος.