Προς νέα υψηλά κινείται η τιμή του χρυσού

Το αμερικανικό δολάριο (USD) δέχεται νέες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα τα αντίπαλα νομίσματά του να κινούνται ανοδικά. Και την ίδια πορεία ακολουθεί και η τιμή του χρυσού, η οποία κινείται προς νέα υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού έχει ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα των $1.865 και κινείται σταθερά προς το επίπεδο αντίστασης στα $1.900, χάρη στην αδυναμία του USD. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο μετρά πλέον δύο νέες απώλειες.

Η πορεία του χρυσού και οι πιέσεις προς το USD

Τις τελευταίες ημέρες, δύο τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ ανακοίνωσαν το κλείσιμό τους. Πρόκειται για τα Silicon Valley Bank και Signature Bank, τα οποία προκαλούν μια νέα κρίση στο τραπεζικό οικοδόμημα των ΗΠΑ. Οι συνέπειες των εξελίξεων αυτών δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές, αλλά το USD είχε μεγάλο κομμάτι των κερδών του να εξαφανίζεται μέσα σε μερικές ώρες.

Παράλληλα, μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ προκαλούν νέες πιέσεις στην αμερικανική οικονομία και στην πορεία του USD. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ μικρότερη ήταν και η άνοδος των κερδών. Από την άλλη, η ανεργία σημείωσε μια μικρή άνοδο.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η μείωση της ισοτιμίας του USD. Και, όπως είναι φυσικό, ο χρυσός εκμεταλλεύτηκε τη μείωση, προκειμένου να ενισχύσει τα κέρδη του. Η πορεία του πολύτιμου μετάλλου είναι σταθερά ανοδική τις τελευταίες ώρες και σύντομα η τιμή του θα ξεπεράσει τα $1.900.